Поговоримо про пішлункову залозу. Розберемо , на що потрібно звертати увагу, коли пішлункова починає знижати свою функцію і коли ці стани можуть бути небезпечними. Перше з чого розпочнемо - з анатомії, де знаходиться підшлункова залоза, бо часто люди плутають.
- прилипання калу до стінки унітазу – це вже є перша ознака порушення роботи ферментативної активності підшлункової залози. Далі вздування, тому що кількість ферментів недостатньо, щоб переварювати білки, жири і вуглеводи, буде бродіння.
- болі, які можуть мігрувати, або часто ще виникають болі такі різуючого характеру. Причина цих болій по бокам, справа та зліва, на рівні п'ятого-восьмого ребра знаходяться так звані проекційні зони підшлункової залози.
- сухість ліктів – це говорить про порушення роботи пішлункової залози.При діабеті буде речовна сухість і навіть будуть тріскатися лікті. Також, це болі, які виникають в м'язах на внутрішній поверхні стегна, на 2-3 сантиметри вище коліна.
- Ще чорніє язик, чорний нальот виникає зверху. Це також порушення роботи пішлункової залози. Тобто, фактично, по цим симптомам ми можемо орієнтуватися.
- лабораторні методи, коли ми робимо аналізи крові, дивимося активність ферментів пішлункової залози і так далі .
Питання, що робити? Бо, так, ми щось виявили, що робити? -
І так, коли виникли проблеми підшлункової залози, ми її виявили, наприклад, здуває живіт, кал прилипає до унітазу, в аналізах калу ми бачимо непереварені рештки їжі. Звичайно, ми маємо звернути увагу на підшлункову залозу і гастроентеролог чи панкреатолог починає вам давати рекомендації, ферменти і ваш, наприклад, стан покращується. Але в чому основна помилка? В тому, що вам не говорять основну інформацію.
Це гострі, гіркі, кислі, квашені продукти. Наприклад, та ж сама квашені яблука, квашені помидори, наприклад, кислі огірки, кисла капуста. Все це допомагає.
Але вживайте їх, будь ласка, трошки, щоб вам було комфортно. Бо помилкою, лікар каже, це не можна, це руйнує вашу підшлункову залозу. Це не руйнує пішлункову залозу.Це створює умови, що підшлункова залоза не може нормально працювати. В цьому є основна помилка. Тому саме через раціональне харчування і нормалізацію роботи функцію жовчного міхура ми можемо відновити активність ферментів пішлункової залози.
Є ще емоційний компонент. Існує цей емоційний компонент, який стосується підшлункової залози, оскільки вона відповідає саме за переварювання всіх речовин. Це події, які людина розцінює або дивиться на них з точки зору, що я не можу це переварити.
Також коли Вам неприємно, або ви агресивні.Чому? Тому що, коли ви агресивні, вам треба більше поживних речовин. І саме пішлункова залоза почне виробляти більше соків. Тому, фактично, контроль емоцій, спокій, відсутність оцих очікувань дає можливість на емоційному рівні нормалізувати роботу пішлункової залози.