Симптоми проблем з підшлунковою. Чи впливає настрій херсонців на роботу підшлункової залози?

Симптоми, проблеми, підшлункова, залоза, вплив, настрій

Поговоримо про пішлункову залозу. Розберемо , на що потрібно звертати увагу, коли пішлункова починає знижати свою функцію і коли ці стани можуть бути небезпечними. Перше з чого розпочнемо - з анатомії, де знаходиться підшлункова залоза, бо часто люди плутають.

Вони думають, що вона знаходиться тільки з лівої сторони. Пішлункова залоза має головку і хвіст. Ось саме головка підшлункової залози знаходиться посередині лінії,також трошки справа, вище пупка.

Тому, наприклад, коли часто у дітей виникають болі, вище пупка, це є однією з ознак порушення роботи підшлункової залози. Далі підшлункова залоза рухається вверх, під ліве підрибір'я. Сама пішлункова залоза має певний ряд функцій:

  • Вона виробляє певні речовини, або це називається екзогенна функція. І в даному випадку це речовини, які допомагають у перетравленні та засвоєнні білків, жирів та вуглеводів. Всі ці речовини без ферментів підшлункової залози в нашому організмі засвоюватися не можуть.
  • Також наша підшлункова залоза виробляє інші речовини, які безпосередньо синтезуються в кров. Це, в даному випадку, інсулін і глюкагон. Саме ці речовини контролюють рівень цукру в нашій крові і запас глюкогену у наших м'язах.

Симптоми порушення роботи підшлункової:

  • прилипання калу до стінки унітазу – це вже є перша ознака порушення роботи ферментативної активності підшлункової залози. Далі вздування, тому що кількість ферментів недостатньо, щоб переварювати білки, жири і вуглеводи, буде бродіння.
  • болі, які можуть мігрувати, або часто ще виникають болі такі різуючого характеру. Причина цих болій по бокам, справа та зліва, на рівні п'ятого-восьмого ребра знаходяться так звані проекційні зони підшлункової залози.
  • сухість ліктів – це говорить про порушення роботи пішлункової залози.При діабеті буде речовна сухість і навіть будуть тріскатися лікті. Також, це болі, які виникають в м'язах на внутрішній поверхні стегна, на 2-3 сантиметри вище коліна.
  • Ще чорніє язик, чорний нальот виникає зверху. Це також порушення роботи пішлункової залози. Тобто, фактично, по цим симптомам ми можемо орієнтуватися.
  • лабораторні методи, коли ми робимо аналізи крові, дивимося активність ферментів пішлункової залози і так далі .

Питання, що робити? Бо, так, ми щось виявили, що робити? - Тільки комплексний підхід дає можливість у сучасному світі людям бути здоровими.

І так, коли виникли проблеми підшлункової залози, ми її виявили, наприклад, здуває живіт, кал прилипає до унітазу, в аналізах калу ми бачимо непереварені рештки їжі. Звичайно, ми маємо звернути увагу на підшлункову залозу і гастроентеролог чи панкреатолог починає вам давати рекомендації, ферменти і ваш, наприклад, стан покращується. Але в чому основна помилка? В тому, що вам не говорять основну інформацію.


Ферменти підшлункової залози виділяються в неактивному стані і, безпосередньо, жовч, яка містить жовчні кислоти, активує частину її ферментів. Підшлунковий сік також активує частину ферментів підшлункової залози. Тобто ферменти активуються в просвіті 12-палої кишки.Насправді пішлункова працює добре.Це порушення відтоку жовчі. Тому треба звернути увагу саме на роботу жошного міхура. Зняти спазм жошного міхура, провести вістеральну терапію, потім додати продукти, які будуть стимулювати відток жовчі.

Це гострі, гіркі, кислі, квашені продукти. Наприклад, та ж сама квашені яблука, квашені помидори, наприклад, кислі огірки, кисла капуста. Все це допомагає.

Але вживайте їх, будь ласка, трошки, щоб вам було комфортно. Бо помилкою, лікар каже, це не можна, це руйнує вашу підшлункову залозу. Це не руйнує пішлункову залозу.Це створює умови, що підшлункова залоза не може нормально працювати. В цьому є основна помилка. Тому саме через раціональне харчування і нормалізацію роботи функцію жовчного міхура ми можемо відновити активність ферментів пішлункової залози.

Є ще емоційний компонент. Існує цей емоційний компонент, який стосується підшлункової залози, оскільки вона відповідає саме за переварювання всіх речовин. Це події, які людина розцінює або дивиться на них з точки зору, що я не можу це переварити.

Також коли Вам неприємно, або ви агресивні.Чому? Тому що, коли ви агресивні, вам треба більше поживних речовин. І саме пішлункова залоза почне виробляти більше соків. Тому, фактично, контроль емоцій, спокій, відсутність оцих очікувань дає можливість на емоційному рівні нормалізувати роботу пішлункової залози.


Використовуйте ці прості методи. Це контроль емоцій та фізичний рівень контроль харчування. Ви будете мати здорову пішлункову залозу і ніяких проблем не буде.


© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон